Becze-Szerencse Ágnes – Üzleti szaktanácsadó „Business Doctor”

“Business Doctor” néven vagyok megtalálható az online világban. Hogy mit is rejt az “üzleti szaktanácsadói” megnevezés? Elsősorban vezetői fejlesztésekkel, képzésekkel foglalkozom; emellett szervezetfejlesztés, hatékonyságvizsgálat és stratégiaalkotás is a tevékenységi palettám része. Cégeknek kereskedelmi kézikönyveket, folyamatokat és rutinokat dolgozok ki, illetve támogatom őket azok bevezetésében. Mindezek mellett cégeknek és egyéneknek nyújtok coaching szolgáltatást, és vezetőket mentorálok a karrier útjukon.

Az életem teljes mértékben megváltozott 2015. nyarán. Az volt a változás éve számomra, hiszen ebben az évben hagytam el a biztonságot nyújtó alkalmazotti világot, és átléptem a kihívásokkal teli vállalkozói világba. Néha én is meglepődöm, hogy milyen nagymértékben változott az életem, és, hogy mekkora különbség van a két életstílus között.  Most olyan munkát végzek, amit szeretek, ráadásul a saját időmet én osztom be, és lehetőségem van mindazt a tudást, készséget és kompetenciát átadni a vezetőknek, karriertervezőknek, melyeket a „multi” világban az elmúlt 13 évben megtanultam, melyek mindig előrevittek céljaim elérése érdekében, és melyek segítettek az elém kerülő kihívások, korlátok leküzdésében.

Megszállott, munkamániás, de sikeres vezető voltam… Az életem nagy részét azzal töltöttem, hogy vállalati és társadalmi elvárásoknak megfeleljek, ezért szépen lépkedtem felfelé a vállalati karrierlétrán. 35 éves koromra eljutottam oda, hogy sikeres felsővezető voltam, közel 400 embert irányítottam, több milliárd forint forgalmat mozgattam, több milliós költségeket kezeltem, sok pénzt kerestem, céges autóval jártam, de a végére kiégett lettem. Ha visszagondolok, fantasztikus évek voltak, nagyon sokat tanultam és nagyon szerettem a vállalatot, számos vezetői képzésen és tréningen vettem részt, melyek mind elősegítették az előrelépésemet. Tapasztalatot szereztem a kereskedelem és az online üzletágban. De az évek múlásával, már nem találtam kihívást, egyre stresszesebbé váltam, és éreztem hiányzik valami az életemből.

És eljött 2015, a változás éve. Elkezdtem átlépni a korlátaimat és felépíteni az új életem… Féltem bevallani magamnak, hogy változtatnom kell, de legbelül tudtam, hogy csak ez az út áll előttem. Fel kellett adnom a biztosat, és ugrani egy nagyot. Elhagyni a vállalati, alkalmazotti nyújtotta biztonságot és újra felfedezni önmagamat. Ekkor találkoztam a business coaching eszköztárával és módszertanával, és elhatároztam, hogy másoknak is segítek céljaik elérésében, álmaik megvalósításában. Most olyan munkát végzek, amit szeretek, és az életem teli van kihívásokkal, melyek új izgalmat és célokat hoznak a munkámban.

A változás néha nagyon félelmetes, és számos lemondással, kudarccal, kihívással van kikövezve, de emellett teli van lehetőségekkel, tanúsággal, önmagad fejlesztésével, örömmel és rengeteg sikerrel, melyek előre visznek, bátorítanak az újabb változásokra, és megtanítanak a nehézségek leküzdésére, a lehetőségek befogadására, és a sikerek megélésére.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Makai Marianna

Mindig alkalmazotti szférában dolgoztam, de miután megszülettek a gyerekeim, valahogy éreztem, hogy megváltozott a világ bennem, átértékelődött a munka és a család fogalma. Szerettem volna úgy kialakítani az életemet, hogy otthonról tudjak dolgozni, és akkor egyszerre két vállalkozási ötlet is szembe jött velem. Mindkettő első látásra szerelem lett, nehéz volt döntenem, hát kipróbáltam mindkettőt és megtartottam mindkettőt.

5.éve szerkesztem a kecskemet.imami.hu családi információs portált, rengeteg újat tanultam az évek során, rengeteget éjszakáztam, nagyon sok új kapcsolatot alakítottam ki, és nagyon sok édesanyának segítettem.

Egy-két-három vagy annál több gyerek mellett nem könnyű egy anyának megállni a helyét, úgy hogy közben dolgozzon, legyen háziasszony, feleség és persze Nő is egy személyben. Mindezt úgy, hogy a gyerekek ne érezzék, ha néha kevesebb idő jut rájuk. Az oldal létrehozásával ez volt a cél, hogy segítsük az anyákat praktikus információkkal, hogy egy helyre összegyűjtsük mindazt, amire egy anyának szüksége lehet, ezáltal több ideje maradjon a saját családjára.

Mindeközben szépen észrevétlenül beleszerettem a grafikus szakmába. Ma weboldalakat és egyéb kreatív anyagokat készítek, előszeretettel női vállalkozásoknak. Kis csapatunkkal szakterületünk az elegáns női design – online megjelenítése.

A közel 5 év alatt megtanultam, hogy a kitartó munka igenis gyümölcsöt terem. Hogy többre vagyok képes, mint gondoltam volna. Hogy mindig képes vagyok új dolgokat tanulni, ha eléggé elszánt vagyok és azt is, hogy bizony gyakran el kell hagynom a komfortzónámat, ha változást akarok.

A vállalkozás területén magam is napról napra, hétről hétre újat tanulok, mindig más feladatokkal, kérdésekkel, izgalmas kihívásokkal találkozom.  Fontosnak tartom a női vállalkozások, kisvállalkozások támogatását, ezért saját vállalkozásomban is elsősorban édesanyákkal, nőkkel dolgozok együtt.

Hiszem, hogy közösségünk új távlatokat nyit az életünkben, tudásommal, kreativitásommal, nyitottságommal, és végtelen hitemmel vágtam bele a WOT alapításába. Hiszek abban, hogy tanulással, kapcsolatépítéssel, pozitív gondolkodással, stabil megélhetést adó vállalkozást lehet felépíteni, ami megadja minden anyának/nőnek a kellő szabadságot, és összeegyeztethető a családdal és egyéb teendőikkel.

Mentés

Mentés

Mentés

Papp Zsuzsanna

Nagyon érdekelnek az emberek, a gondolataik, motivációik. Foglalkoztatnak az összefüggések, mi minden vezet bizonyos döntések meghozatalához.

Marketingesként folyamatosan vizsgálom a tendenciákat:
– a vásárlói döntések meghozatalában lejátszódó folyamatokat
– a befolyásolást, befolyásolhatóságot
– a bizalom elnyerésének és megtartásának útját
– a világgazdasági összefüggéseket
– a technikai fejlődés hatásait
– a női és a férfi agy működésének különbözőségeit

Örök kíváncsi vagyok és nyitott minden újra. Tudom, hogy a gazdasági folyamatok is tudatosan irányíthatók és a lehetőségek korlátlanok.

A WOT szellemisége évek óta izgat: az Anyai Nagymamám nő politikus volt az 50-es évektől évtizedeken át. Vezette a Nő Bizottságot, rendezvényeket szerveztek, és az akkori lehetőségekhez képest küzdöttek a nők jó életéért. Az Édesanyám szintén folytatta ezt a munkát, amiről én is évekig álmodoztam.

3 gyermekes Anyaként, vállalkozó nőként, túl a 40. évemen szeretnék én is tenni azért, hogy a NŐK boldogan éljenek. Kolléganőimmel szenvedéllyel hisszük, hogy a nők lehetőségei korlátlanok!

Ebben a célkitűzésemben ez az idézet a kedvencem: “The question isn’t who is going to let me; it’s who is going to stop me” /Ayn Rand/ (fordítás: A kérdés nem az, hogy kik hagyják nekem véghez vinni a céljaim, sokkal inkább az, hogy van-e valaki aki megállíthat.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Pin It on Pinterest

Share This